Vegetariánský turecký tatarák

0
1610

Suroviny

  • 2 hrnky bulguru
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 hrnku zálivky z granátového jablka
  • 5 velkých rajčat
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce pepře
  • nasekaná pažitka

Postup

  1. Omyjte rajčata a oloupejte je. Poté rajčata umixujte.
  2. Bulgur propláchněte pod studenou vodou, následně osušte a smíchejte ve větší míse s rozmixovanými rajčaty. Vše pořádně zamíchejte a nechte asi hodinu odležet, aby bulgur změkl.
  3. Oloupejte a nakrájejte na malé kousky cibuli a česnek.
  4. Smíchejte spolu s bulgurem a rajčaty, přidejte rajčatovou pastu (pokud máte, přidejte i paprikovou pastu) a koření.
  5. Mačkejte vše dlaněmi jako těsto, alespoň 30 minut.
  6. Vzniklou hmotu nechejte alespoň 5 hodin uležet, nejlepší je však přes noc.
  7. Následující ráno z hmoty utvořte malé porce (viz obrázek), utvoříte je tak, že hmotu jednoduše zmáčknete v dlani.
  8. Servírujeme s ledovým salátem a zálivkou z granátového jablka.

Dobrou chuť!