Suroviny
- 2 hrnky bulguru
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 středně velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1/2 hrnku zálivky z granátového jablka
- 5 velkých rajčat
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- nasekaná pažitka
Postup
- Omyjte rajčata a oloupejte je. Poté rajčata umixujte.
- Bulgur propláchněte pod studenou vodou, následně osušte a smíchejte ve větší míse s rozmixovanými rajčaty. Vše pořádně zamíchejte a nechte asi hodinu odležet, aby bulgur změkl.
- Oloupejte a nakrájejte na malé kousky cibuli a česnek.
- Smíchejte spolu s bulgurem a rajčaty, přidejte rajčatovou pastu (pokud máte, přidejte i paprikovou pastu) a koření.
- Mačkejte vše dlaněmi jako těsto, alespoň 30 minut.
- Vzniklou hmotu nechejte alespoň 5 hodin uležet, nejlepší je však přes noc.
- Následující ráno z hmoty utvořte malé porce (viz obrázek), utvoříte je tak, že hmotu jednoduše zmáčknete v dlani.
- Servírujeme s ledovým salátem a zálivkou z granátového jablka.
Dobrou chuť!