Party na sněhu? S dobrou přípravou proběhne venkovní večírek skvěle!

0
456

Mráz a sníh rozhodně venkovním akcím nepřeje, ale čekat s uspořádáním parádní party až do léta? Ani náhodou, stačí dobrá příprava a venku se může konat narozeninová i svatební oslava. Jen je nutné pečlivě plánovat a zohlednit povětrnostní podmínky, protože sychravé počasí lze v zimních a jarních měsících očekávat. Zejména je nutné zajistit teplé přístřeší, pořádný večírek se neobejde ani bez vhodných pokrmů a nápojů.

Zázemí pro zahřátí i místo pro catering

V létě stačí nasypat do grilu dřevěné uhlí nebo připojit plynovou láhev, přinést naložené maso a nachlazené nápoje, rozestavět židle a může se začít slavit. V zimních a jarních měsících se musí každá venkovní akce plánovat s větším předstihem, protože je zejména nutné zajistit adekvátní zázemí, které slouží pro zahřátí nebo v případě velkých oslav též jako místo pro cateringovou společnost nebo pro kapelu. V rámci pronájmu párty stanů lze vypůjčit trubkový stan, který poskytuje společenskou místnost pro tanec i občerstvení.

Menu, které rozproudí krev v žilách

Zatímco o letních prázdninách se přinese marinované maso a grilování může začít, v zimě je nutné menu přizpůsobit povětrnostním podmínkám. Při akcích s účastí více než 30 hostů se doporučuje najmout cateringovou společnost, která se o vše postará. Menší počty se snadno zvládnou svépomocí, nad ohýnkem, který plápolá venku, totiž může bublat ostřejší guláš nebo chilli con carne. Teplý bufet může okořenit kurkuma, česnek, zázvor, cibule, křen nebo skořice. Nesmí se samozřejmě zapomenout na vegetariány nebo děti, kterým se může připravit opékaná zelenina na zmiňovaném grilu.

Namísto piva horká whisky

Pivo, víno a gin s tonikem? Tyto klasické nápoje nebo koktejly s ledem na venkovní party v zimě příliš hosty neosloví, proto je vhodné připravit nápojové menu, kde nebude chybět čaj nebo káva, které se mohou dochutit kapkou něčeho ostřejšího. Jistě potěší výběr ovocných punčů v alko i nealko variantách, bílý nebo červený svařák dochucený hřebíčkem a skořicí nebo punč s Becherovkou či horký cider. A co třeba grog z whisky nebo z brandy? Horká whisky je oblíbená pro svou chuť, navíc ji lze zpestřit medem, citronem a dalším kořením, a podávat v předem nahřátých skleničkách.